Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@07:19:03 GMT

شناسایی زبان اشاره ایرانی به عنوان زبان رسمی

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۴۵۲۷۸

شناسایی زبان اشاره ایرانی به عنوان زبان رسمی

دلیل عمده این امر فقدان حلقه ارتباط میان این گروه با سایر آحاد جامعه است. زبان اشاره الگوی شناخته شده ارتباط جامعه ناشنوایان و کم‌­شنوایان با جامعه است اما آنچه در مورد این الگوی ارتباط مغفول مانده و شناسایی آن را به عنوان یک زبان در سرلوحه درخواست‌­های تشکل‌­های ناشنوایان از دولت و جامعه تبدیل کرده است، ماهیت و تأثیر بزرگ آن بر هویت گروهی این اقلیت اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در راستای پاسخگویی به این خواسته و حق اساسی جامعه ناشنوایان شبکه تشکل‌­های این گروه به طور مکرر خواهان شناسایی زبان اشاره ایرانی به عنوان یک زبان رسمی در کشور است. این درخواست اخیراً و به طور مؤکد طی نامه‌ه­ای به معاون اول رئیس جمهور و رئیس کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان منعکس شده است.

لازم به یادآوری است که زبان اشاره در بسیاری از کشورهای جهان و به ویژه پس از تصویب کنوانسیون جهانی حقوق افراد دارای معلولیت به عنوان یکی از زبان­‌های رسمی کشورها مورد شناسایی قرار گرفته است. خواسته به حقی که جامعه ناشنوایان ایران نیز پیگیر تحقق آن است یعنی تصویب شناسایی زبان اشاره ایرانی به عنوان زبانی رسمی در کشور و با درج در قوانین مصرح کشور.

این درخواست در برگیرنده دو ویژگی اساسی است، نخست آن که زبان اشاره یک زبان رسمی است یعنی فراتر از یک وسیله ارتباطی مانند هر زبان در برگیرنده فرهنگ و هویت یک گروه مشخص در جامعه است که مانند زبان­‌های دیگر پایه فرهنگ مشترک اقلیتی از افراد را در بر می­‌گیرد که بر پایه این زبان می­اندیشند و زندگی می­‌کنند. رسمی بودن این زبان به معنای آن است که از سوی دولت و جامعه به عنوان یک زبان جاری مورد شناسایی قرار گرفته و استفاده از آن هم از سوی جامعه ناشنوایان برای ارتباط با سایر آحاد و هم برای ارتباط مدیریت کشور و جامعه با این گروه مورد استفاده قرار می­‌گیرد.

به عنوان مثال در پاسخ به حق جامعه ناشنوایان برای مشارکت اجتماعی در همه عرصه‌­ها این زبان در رسانه ملی، تولید محصولات فرهنگی، کنفرانس­‌ها و همایش‌­ها، ادارات و نهادها به کار گرفته شده و استفاده از آن به عنوان حق پایه­ای جامعه ناشنوایان به رسمیت شناخته می شود. بر همین اساس تدریس و آموزش زبان اشاره و تربیت مترجمان مسلط به این زبان در دستور کار دستگاه‌­های اجرایی ذیربط قرار گرفته و بودجه لازم برای آن پیش­بینی و تخصیص می­ یابد.

دوم؛ صفت ایرانی بودن زبان اشاره است. آنچه مورد درخواست جامعه ناشنوایان است شناسایی زبان اشاره ایرانی است. در این خصوص دکتر سیاووشی؛ دکتری زبان­شناسی زبان اشاره و مدرس واحد فرشتگان دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان واحد دانشگاهی تخصصی برای حضور ناشنوایان، تأکید می‌­کند اشتباه رایج آن است که زبان اشاره را برگردان زبان فارسی به زبان اشاره می­‌دانند.

حال آن که شناخت زبان اشاره غالب در جامعه ناشنوایان ایران مبین مرزبندی مشخص این زبان اشاره با زبان فارسی است. به عبارت دیگر زبان اشاره ایرانی دارای هویت مستقل از زبان فارسی رایج در افراد شنواست و از این رو صفت ایرانی را برای زبان اشاره غالب در جامعه ناشنوایان کشور به کار می­بریم.

در پایان با تأکید بر ضرورت پاسخ مقتضی به درخواست عمده جامعه ناشنوایان برای شناسایی رسمی زبان اشاره ایرانی به عنوان یک زبان، در عمل شاهد تحقق آثار میدانی این شناسایی یعنی تربیت گسترده مترجمان زبان اشاره ایرانی و استفاده از این زبان در تمام عرصه­‌های عمومی با ایجاد بستر لازم مشارکت شهروندان ناشنوا هم پای سایر آحاد جامعه در توسعه پایدار ایران و احقاق عملی حقوق برابر این افراد در تمام جنبه­‌های آموزش به ویژه آموزش عالی، اشتغال و برخورداری از همه خدمات همچون شهروندان شنوای جامعه باشیم.

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ناشنوایان سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ناشنوایان مجلس شورای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ناشنوایان سازمان بهزیستی کشور جامعه ناشنوایان عنوان یک زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۵۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل زنجیره انسانی مردم کرمان در حمایت از طرح نور پلیس

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان از برگزاری اجتماع و زنجیره انسانی خودجوش مردم کرمان در حمایت از دادستانی و نیروهای انتظامی خبر داد. - اخبار استانها -

حسین انجم شعاع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان،این روزها در سطح کشور شاهد اجرای طرحی به نام طرح نور برای مقابله با هنجارشکنی‌های مربوط به حوزه حجاب و عفاف هستیم، اظهار داشت: اجرای این طرح مدتی است که از سوی نیروی انتظامی با همراهی قوه قضائیه و گروه‌های جهادی و مردمی آغاز شده است.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح با حمایت گسترده مردمی همراه شده و نتایج قابل توجهی نیز به دنبال داشته است، گفت: در جامعه اسلامی، علوی و اهل‌بیتی ما همیشه بحث حجاب و عفاف زنان و دختران مورد تاکید بوده و یکی از مسائل مهم جامعه ایرانی و اسلامی ما بوده است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه دشمنان اسلام انقلاب بعد از شکست در عرصه‌های مختلف، سنگر عفاف و حجاب را نشانه گرفته‌اند و با جنگ رسانه‌ای در تلاش هستند تا جامعه اسلامی‌ایرانی ما به ویژه زنان و دختران را از هویت و اصالت خود دور کنند، ادامه داد: دشمن امروز به دنبال فرو ریختن کرامت انسانی و بنیان خانواده‌های ایرانی هستند.

وی با بیان اینکه امروز وظیفه همه ما مقابله با نقشه‌های شوم دشمنان است، افزود: زنان و دختران ما در طول تاریخ همواره در تلاش بودند که عفت و حجاب و هویت و اصالت خود را حفظ کنند و اجرای این طرح در واقع صیانت از حقوق بانوان است.

انجم شعاع با اشاره به اینکه عفت زنان و دختران ایرانی همیشه زبانزد بوده است و همین زنان پاکدامن و اصیل ایرانی هستند که در دامن خود فرزندانی خوب را پرورش دادند که حافظ این کشور و اسلام بودند، گفت: دشمن به درستی فهمیده که اگر بخواهند به این جامعه و کشور آسیب برسانند باید هویت، اصالت و عفت را از زنان و دختران ایرانی بگیرد.

وی با بیان اینکه هنجارشکنان کف خیابان، هم به خود و هم به جامعه و حریم خانواده‌ها ضربه و آسیب می‌زنند و باید در برابر آنها ایستاد، افزود: مردم دیار حاج قاسم همیشه پایبند و عامل به ارزش‌ها بوده و هستند و تنها تعداد کمی افراد غافل را در جامعه مشاهده می‌کنیم که از هویت و اصالت خود دور شدند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کرمان با اشاره به حمایت مردم دیار حاج قاسم از طرح نور، بیان کرد: اجتماع و زنجیره انسانی خودجوش مردم کرمان عصر امروز همزمان با نماز مغرب و عشا در حمایت و تقدیر از دادستانی، نیروهای انتظامی، گروه‌های جهادی و مردمی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • توزیع سمعک رایگان بین ناشنوایان تهران
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • معرفی زبان رسمی جدید در لهستان
  • تشکیل زنجیره انسانی مردم کرمان در حمایت از طرح نور پلیس
  • هیات های ورزشی ناشنوایان تقویم منسجم داشته باشند
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • شکایت آموزش و پرورش علیه یک سریال‌ نمایش خانگی و درخواست توقف پخش آن
  • آموزش و پرورش علیه یک سریال نمایش خانگی شکایت کرد
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه