Web Analytics Made Easy - Statcounter

زبان اشاره، سیستم قراردادی خاص منظم و پیشرفته زبانی است که برای انتقال معنا به جای الگوهای صوتی یا نوشتاری در زبان از الگوهای علایم دیداری (ترکیب همزمان شکل، جهت و حرکت دستان، بازوها یا بدن و حالات صورت برای بیان سلیس افکار گوینده) در یک کلمه اشاره استفاده می‌کند.

اینکه زبان اشاره در کشور به رسمیت شناخته نشده است باعث شده که در حال حاضر برخی ناشنوایان در نمایش برخی کلمات به زبان اشاره، اتفاق نظر نداشته باشند و از سوی دیگر ناشنوایان برای انجام برخی امور خود مانند امور حقوقی در قوه قضاییه نیازمند مترجم هستند اما رسمیت نداشتن زبان اشاره موجب شده که برای مترجم ناشنوا که به زبان اشاره مسلط است، بودجه خاصی دیده نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر این امکان وجود دارد که چون زبان اشاره خاصی به رسمیت شناخته نشده، برخی ناشنوایان زبان اشاره مورد استفاده در سیما را متوجه نشوند.

حامد عابدین زاده رئیس انجمن خانواده ناشنوایان ایران درباره جای خالی زبان اشاره در قانون حمایت از افراد دارای معلولیت می‌گوید: این قانون در سال ۹۶ به تصویب رسید و پیش از آن هشت سال در کمیته پیگیری این قانون بود و حقوق ناشنوایان پایمال شد چون به ما گفتند شما خوب نتوانستید خواسته های خود را بگویید.

وی با بیان اینکه زبان و فرهنگ ناشنوایان فرق می‌کند، می‌افزاید: این مساله مهم است که مشکلات ناشنوایان از خود ناشنوایان پرسیده شود. چند سال است که قرار بوده زبان اشاره را به رسمیت بشناسند و در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به صورت الحاقی بیاید. برای اینکه زبان اشاره به رسمیت شناخته شود، کمپینی راه‌اندازی شده و تاکنون ۲۵ هزار امضا جمع شده است.

رئیس انجمن خانواده ناشنوایان ایران ادامه می‌دهد: تا زمانی که زبان اشاره در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت تعریف نشود، به تبع آن برای مترجم زبان اشاره در بودجه‌ها در نظر گرفته نمی‌شود. جالب است بدانید که ۴۳ سال است که زبان اشاره در مدارس استثنایی ممنوع شده است و این مساله موجب شده تا فشار روحی به کودکان وارد شود.

عابدین زاده خاطرنشان می‌کند: زبان اشاره در ۸۰ کشور جهان شناخته شده و جای تعجب دارد در ایران با تمدن قوی این زبان هنوز به رسمیت شناخته نشده است.

به گزارش ایرنا، اصغر کاظمی معاون امور توانبخشی بهزیستی در دیدار با نمایندگان تشکل ها گفت که آمدن زبان اشاره در قانون حمایت از حقوق افراد معلولیت به صورت الحاقی پیگیری می‌شود.

قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت مصوب اسفند سال ۹۶ بود که در هشتم اردیبهشت ۹۷ از سوی ریاست جمهوری وقت به دستگاه های ذیربط ابلاغ شد.

این قانون به مسائلی مانند مناسب سازی، دسترس پذیری و تردد و تحرک، خدمات بهداشتی، درمانی و توانبخشی، امور ورزشی، فرهنگی، هنری و آموزشی، کارآفرینی و اشتغال، مسکن، فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی های عمومی، حمایت های قضایی و تسهیلات مالیاتی، معیشت و حمایت های اداری و استخدامی و برنامه ریزی، نظارت و منابع مالی می پردازد.

برچسب‌ها قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت زبان اشاره ناشنوایان سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت زبان اشاره ناشنوایان قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت زبان اشاره ناشنوایان سازمان بهزیستی کشور حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت قانون حمایت از حقوق افراد رسمیت شناخته زبان اشاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۵۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، روح اله خدابنده لو گفت: هم اکنون این اداره کل نزدیک به ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو را تحت پوشش دارد که از مجموع این خانواده های تحت پوشش ۶۳۳ خانوار دارای فرزند دوقلو و ۴۴ خانوار دارای فرزند سه قلو و بالاتر هستند که از خدمات بهزیستی بهره‌مند می‌شوند.

وی افزود: پرداخت کمک هزینه معیشتی به خانواده‌های دارای فرزندان چند قلو، پرداخت کمک های موردی حسب نیاز فرزندان چند قلو مطابق دستورالعمل جامع حمایت‌های مالی از جمله خدمات و حمایت‌های بهزیستی از این خانواده‌ها است.

مدیر کل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: به منظور کاهش فشارهای ناشی از تولد همزمان چند نوزاد در یک خانواده و همچنین فراهم کردن امکان رشد و پرورش متعادل آنها، به خانواده های نیازمند دارای فرزندان چندقلو تا پایان شش سالگی فرزندان، مستمری ماهانه بر اساس دهک درآمدی و بعد خانوار و سایرخدمات حمایتی ارائه می شود و اجرای آن طبق بخشنامه های مربوطه است.

خدابنده لو از اجرای قانون جوانی جمعیت در این اداره خبر داد و افزود: در سال گذشته ایجاد اتاق مادر و کودک در این اداره در راستای حمایت از مادران شیرده مراجعه کننده و خدمت گیرنده، دورکاری مادران باردار و شناسایی مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال که دچار سوء تغذیه هستند با اجرای آزمون وسع از جمله اقدامات بهزیستی استان در اجرای این قانون بوده است.

کد خبر 6099623

دیگر خبرها

  • مسیر سخت تا نقطه تعادل در بازار مسکن
  • خالی کردن حساب سالمندان در پای عابربانک
  • خالی کردن حساب سالمندان در پای عابربانک!
  • چرا تعداد خانه‌های خالی در ژاپن رو به افزایش است
  • توزیع سمعک رایگان بین ناشنوایان تهران
  • حق پرستاری؛ چراغی که به خانه معلولان رواست
  • تجلیل از مادران دارای سه و چهار فرزند
  • افراد دارای دو نسخه از یک ژن پرخطر زمینه ژنتیکی ابتلا به آلزایمر را دارند
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • خالی کردن حساب با سوال ۱۰۰ میلیونی!